Locatie, 5503BR, NL
040-2541674
info@wikitronics.nl

Testen van een afstandsbediening

Elektronica voor iedereen...

Testen van een afstandsbediening

Wanneer je afstandsbediening niet meer werkt kan dat meerdere oorzaken hebben maar meestal ligt het aan de afstandsbediening zelf. Door vallen op de grond kunnen er componenten los raken waardoor deze niet goed meer reageerd. Mogelijk is er vocht van koffie of limonade overheen gegaan waardoor de print is gaan oxideren. Ook oude batterijen kunnen gaan lekken waardoor het contact gaat oxideren, dit kun je zelf constateren in het batterijen compartiment.

Vervang de batterijen 

Een afstandsbediening werkt op batterijen, wanneer deze (bijna) leeg zijn werkt de afstandsbediening ook niet goed of zelfs helemaal niet.


Afstandsbediening testen

Het infrarood-signaal welke de afstandsbediening uitzendt is met het menselijk oog niet te zien, maar met een digitale camera wel. Voor deze test kunt u een digitale camera of een telefoon met camera gebruiken.

We gaan namelijk controleren of de afstandsbediening nog wel infrarood-signaal uitzendt. Het infrarode signaal verschijnt op het scherm van uw digitale camera of mobiele telefoon als een wit of paars lichtje.

1 Zet de digitale camera of telefoon met camerafunctie aan.

2 Richt de camera op de voorkant van de afstandsbediening.

3 Druk op een knop van de afstandsbediening en houd deze ingedrukt.

4 Controleer ondertussen of er een wit of paars lichtje op het beeldscherm van de digitale camera verschijnt.